Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky
Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky
Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je vědecky doloženo, že silným a unikátním zdrojem jsou třeba lístky potočnice, kopřivy nebo popence. A v Kuchařském čarování s nimi budeme vařit.
Související
-
Jarní kopřivová omáčka
Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.
-
Nejzdravější a nejčerstvější zelenina pro každého
Naklíčená semínka jsou jednoznačně nejlepším zdrojem energie proti jarní únavě, říká kulinář Petr Stupka. Nechte naklíčit obyčejnou čočku a za pár korun získáte poklad.
-
Jarní ovesné svítečky
To první, co na jaře vylezlo ze země, přidávaly naše babičky do polévek, omáček a také různých omeletek. Připravovaly tak například jarní lívanečky (svítečky) s bylinami.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.