Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační foto | Foto: Honza Ptáček, Český rozhlas

Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky

Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je vědecky doloženo, že silným a unikátním zdrojem jsou třeba lístky potočnice, kopřivy nebo popence. A v Kuchařském čarování s nimi budeme vařit.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas

Související

  • Jarní kopřivová omáčka

    Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.

  • Nejzdravější a nejčerstvější zelenina pro každého

    Naklíčená semínka jsou jednoznačně nejlepším zdrojem energie proti jarní únavě, říká kulinář Petr Stupka. Nechte naklíčit obyčejnou čočku a za pár korun získáte poklad.

  • Jarní ovesné svítečky

    To první, co na jaře vylezlo ze země, přidávaly naše babičky do polévek, omáček a také různých omeletek. Připravovaly tak například jarní lívanečky (svítečky) s bylinami.