Zásah na hradišťské radnici. Policie zadržela jednoho pracovníka z odboru dopravy, mimo úřad pak dalších 10

1. březen 2018 14:20

Kriminalisté včera zasahovali na radnici v Uherském Hradišti. Informaci potvrdil mluvčí krajské policie Petr Jaroš.

Na odboru dopravy podle něj zadrželi jednoho člověka. Bez bližších podrobností Jaroš uvedl, že mimo úřad police kvůli majetkové trestné činnosti zadržela ještě dalších deset lidí.

K zásahu kriminalistů podle mluvčího došlo na základě dlouhodobého prověřování. Druh spáchané majetkové trestné činnosti však neupřesnil. "V současné době nadále probíhá prověřování, proto v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné bližší informace," uvedl Jaroš.

Kancelář odboru dopravy je uzavřená kvůli vyšetřování trestné činnosti jednoho ze zaměstnanců, potvrdil tajemník radnice Josef Botek. "Tato osoba byla zadržena pro podezření ze spáchání trestné činnosti v mimopracovní i pracovní oblasti," řekl Botek.

Podle starosty Stanislava Blahy případ přímo nesouvisí s úřadem.V minulosti ale na tohoto člověka

"Byli jsme v tomto směru činní. Jednak jsem využil svého práva a některé věci jsem nechal prověřit interním auditem. Zároveň jsme po vzoru kladenského úřadu požádali o součinnost ministerstvo dopravy, protože řada té práce probíhá na zařízeních a softwaru v majetku ministerstva dopravy," řekl starosta.

Uvedl, že už dříve podal na policii podnět pro podezření ze spáchání trestné činnosti zaměstnanců městského úřadu. "Policie mi po prošetření podnětu sdělila, že celou záležitost odkládá, neboť se nepodařilo tuto skutečnost potvrdit," řekl Blaha.

dostávali anonymní udání.

V souvislosti s vyšetřováním zapečetila policie jednu z kanceláří. Celé pracoviště zůstalo dnes uzavřeno. "Provoz oddělení bude obnoven v nejkratším možném termínu. Zítra (v pátek) už by mělo fungovat bez omezení," uvedl tajemník. Město podle něj bude s policií a orgány činnými v trestním řízení při vyšetřování případu maximálně spolupracovat.

Spustit audio

Související