Závlahové systémy, zabíjačka a digitální fotoaparáty

21. únor 2009

Neprospěl by vaší zahradě závlahový systém? Soňa Jindrová vám poradí, jak netrápit rostliny žízní. Kdy vznikla tradice zabíjaček na našich vesnicích, co nesmí na takové nefalšované zabíjačce chybět, se také dozvíte ve 116. díle Hobby magazínu. A přidáme i rady při výběru fotoaparátu či informace o jízdě na koni...

Zalévání a závlahový systém
Máte problémy se zaléváním? Máte málo času a nestíháte své zahradě dodávat životadárnou vodu? Možná by vám pomohl závlahový systém nebo pár rad Soni Jindrové, jak obyvatele zahrady netrápit žízní.

Zabíjačka
Odedávna se na vesnicích dělaly zabíjačky. Zpravidla proto, aby se zajistilo na dlouhou dobu maso a sádlo. V kterých měsících se vlastně zabíjačky dělají a kdy tato tradice vznikla? Co na zabíjačce nesmí chybět? To vám prozradí redaktorka Soňa Jindrová.

Digitální fotoaparát
Rozhodli jste se vyměnit starý fotoaparát na kinofilm za digitální přístroj? Petr Jindra vám poradí, na co se při výběru zaměřit, zda je pro vás lepší kompakt nebo zrcadlovka či jaké rozlišení a objektivy zvolit.

Ko
Co potřebujeme k chovu koní kromě lásky k nim? Jaká jsou plemena a která se hodí na co? Jak se naučit jezdit na koni? Co obnáší jezdectví? Co je to hippoterapie? Odpovědi hledala Soňa Jindrová.

Dobrá rada na závěr
Víte jak si pomoci od kašle? Uplácáte placku z tmavé mouky, medu a strouhaného křenu a tuhle placku přiložíte na hrudník nebo lopatky. Doporučujeme však před tím potřít kůži na tom místě sádlem, protože jinak může křen působit na kůži agresivně. Ale na bronchitidy a plíce to působí velmi blahodárně.

Spustit audio