Ananasovo-kokosová kaše
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Vyvážená znamená kombinaci sacharidů, tuků i bílkovin. Nezapomínejte ani na vlákninu, kterou obsahuje ovoce a zelenina.
Připravte si s Apetýtem sladkou a zdravou snídani, která zasytí. A to je ideální start do úspěšného dne!
Budete potřebovat:
- 60 g jemných ovesných vloček
- 180 ml mandlového mléka
- 40 g strouhaného kokosu
- 1 vanilkový cukr
- 80 g čerstvého anannasu + plátky na ozdobení
Postup:
- Vločky odvážíme do misky, zalejeme mandlovým mlékem a necháme 15 minut odstát na lince.
- Mezitím si pokrájíme ananas na malé kostičky.
- Do vločkové kaše přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a připravený ananas.
- Vše promícháme a před podáváním dozdobíme ananasovými plátky.
Související
-
Banánová lízátka
Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.
-
Mrkváče
V pondělních Babských radách jsme ve vysílání podrobně probírali mrkev, její zdravotní benefity jsou rozsáhlé.
-
Trhanec s jablky a rozinkami
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.