Ananasovo-kokosová kaše

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.

Vyvážená znamená kombinaci sacharidů, tuků i bílkovin. Nezapomínejte ani na vlákninu, kterou obsahuje ovoce a zelenina.

Připravte si s Apetýtem sladkou a zdravou snídani, která zasytí. A to je ideální start do úspěšného dne!

Budete potřebovat:

  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 180 ml mandlového mléka
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g čerstvého anannasu + plátky na ozdobení

Postup:

  1. Vločky odvážíme do misky, zalejeme mandlovým mlékem a necháme 15 minut odstát na lince.
  2. Mezitím si pokrájíme ananas na malé kostičky.
  3. Do vločkové kaše přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a připravený ananas.
  4. Vše promícháme a před podáváním dozdobíme ananasovými plátky.

Související

  • Banánová lízátka

    Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.

  • Mrkváče

    V pondělních Babských radách jsme ve vysílání podrobně probírali mrkev, její zdravotní benefity jsou rozsáhlé.

  • Trhanec s jablky a rozinkami

    Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.