Ananasovo-kokosová kaše

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.

Vyvážená znamená kombinaci sacharidů, tuků i bílkovin. Nezapomínejte ani na vlákninu, kterou obsahuje ovoce a zelenina.

Připravte si s Apetýtem sladkou a zdravou snídani, která zasytí. A to je ideální start do úspěšného dne!

Budete potřebovat:

  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 180 ml mandlového mléka
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g čerstvého anannasu + plátky na ozdobení

Postup:

  1. Vločky odvážíme do misky, zalejeme mandlovým mlékem a necháme 15 minut odstát na lince.
  2. Mezitím si pokrájíme ananas na malé kostičky.
  3. Do vločkové kaše přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a připravený ananas.
  4. Vše promícháme a před podáváním dozdobíme ananasovými plátky.

Související

  • Banánová lízátka

    Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.

  • Mrkváče

    V pondělních Babských radách jsme ve vysílání podrobně probírali mrkev, její zdravotní benefity jsou rozsáhlé.

  • Trhanec s jablky a rozinkami

    Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?