Anna, Ludvík a ostravské UCHO - mimořádně v našem vysílání

12. březen 2011

Do sobotního programu jsme pro vás mimořádně zařadili ostravskou premiéru rozhlasové hry o strachu a smíření Ucho. Natočena byla v olomouckém studiu Českého rozhlasu a odvysíláme ji po 16. hodině.

Možná si pamatujete na stejnojmenný trezorový film, který podle scénáře Jana Procházky v roce 1969 natočil s Jiřinou Bohdalovou a Radoslavem Brzobohatým režisér Karel Kachyňa. Pod rozhlasovou úpravou filmového příběhu jsou podepsáni autorka scénáře Lenka Procházková a herci Igor Bareš, Ivana Plíhalová a Petr Jarčevský, které režijně vedl Michal Bureš.

„Je to příběh plný vnitřního napětí, místy až cynického humoru a překvapivých zvratů. Jeho hlavním tématem dnes není to, že jsme sledováni a monitorováni, ale zda nám naše čest a svědomí dovolí v takové situaci bez obav žít a existovat,“ říká režisér.

Ve čtvrtek 10. března se představení odehrálo v našem Studiu 1. Bylo to zřejmě poprvé, co se v Českém rozhlase Ostrava hrálo divadlo. Chvíli předtím byli hlavní aktéři - tedy Ivana Plíhalová a Igor Bareš - hosty Apetýtu Ivy Bartoňové.

autoři: Iva Bartoňová , ele , tif
Spustit audio