Avokádová majonéza

Dnešní recept najdete i v nové knize Jarky Vykoupilové Babské rady na celý rok. Kniha bude slavnostně pokřtěna i představena 1. září ve vysílání speciálního Apetýtu.

Bonusy konzumace avokáda:

  • Kožní problémy zmírní vysoce kvalitní rostlinný tuk obsažený v avokádu.
  • Konzumace avokáda léčí oběhové obtíže  a snižuje vyšší krevní tlak díky obsahu draslíku.
  • Hubnutí podpoří účinné látky obsažené v avokádu, které snižují hladinu inzulinu.
  • Kosmetickým bonusem je vitamin E, proto mastná avokádová maska z rozmačkané dužiny vyživuje, zvláčňuje a vyhlazuje vyschlou pleť.
Ingredience
  • 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na kousky
  • šťáva z půl limetky
  • 1/4 hrnku petržele, nasekané
  • 2 lžíce pažitky, nasekané

Postup:

  1. Vložte obě avokáda, podmáslí, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, sůl, pepř, česnek a šťávu z limetky do mixéru a mixujte dohladka.
  2. Nalijte do mísy, přisypte bylinky a dobře promíchejte.
  3. Přelijte do sklenice, ve které chcete dresink skladovat, dobře zavřete a uložte do lednice.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.