Bez knedlíků si českou kuchyni neumíme představit. Co dělat, aby se nesrazily, nebo nerozvařily?
Všechny dámy mi zřejmě potvrdí, že naučit se správně vařit knedlíky chvíli trvá. Mám tady několik drobných rad z minulého století, které zaručeně fungují.
Pokud se vám houskové knedlíky často rozvaří, přidávejte do vody špetku hladké mouky. Uvidíte, že to pomůže. Bramborové knedlíky se při vaření nesrazí, když je necháte po vytvarování 15 minut odpočinout a před vařením propícháte vidličkou. A ovocné knedlíky budou chutnější, když do vody při vaření nasypete jeden vanilkový cukr. Tak knedlíkům zdar! Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.