Bohumín má nový moderní skatepark. Vyrostl v místě zchátralého fotbalového areálu

18. květen 2017

Jestli máte rádi adrenalin a trochu riskantní sportování, máme pro vás pozvánku na divokou jízdu v Bohumíně. Vyrostl tam totiž moderní skatepark, kde se přes překážky prohánějí jezdci na bruslích, koloběžkách nebo speciálních kolech.

Jeden z nejmodernějších a nejoriginálnějších adrenalinových areálů v širokém okolí najdete v areálu Faja v Revoluční ulici. Skatepark je jeho hlavní dominantou. Najdete zde také bikrosovou dráhu nebo překážky pro cyklotrial. Areál tak nabízí vyžití pro skateboarding, BMX kola, in-line brusle a koloběžky.

Kdysi slavný sportovní areál Faja patřil od padesátých let hlavně fotbalu. Zájem ale upadal a území chátralo. Nakonec město poslalo starou Faju k zemi. Odstranily se budovy a energovod, bývalé tribuny se zasypaly, lokalita se zatravnila...

Na části bývalého fotbalového hřiště město vybudovalo bikrosovou dráhu. Blízko ní se naskytl prostor pro mladé nadšence, kteří už dříve hledali místo pro skatepark. Plocha o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních po bývalé nafukovací hale.

A více se dozvíte v naší reportáži. Poslechněte si ji (viz odkaz na audio v úvodu článku).

Bohumínský skatepark
Bohumínský skatepark
autoři: ada , tif
Spustit audio