Bohumín zkouší nové 3D hřiště, pilotní projekt vyšel na sto tisíc

30. září 2021

Běžné betonové hřiště na sídlišti Tovární v Bohumíně se díky speciálnímu nástřiku proměnilo v labyrint úkolů a zábavy. Děti mají trojrozměrné obrazce naučit rozvíjet představivost, koordinaci pohybů a zlepšit si prostorovou orientaci. Pilotní projekt vyšel radnici na zhruba 100 tisíc korun.

„Po dětském hřišti v ulici Tovární se plazí housenka dlouhá jako sama abeceda, labyrint vybízí k přemýšlení a trojrozměrné značky zase k pohybu. Nově rozmístěné obrazce oděly šedou plochu na bohumínském sídlišti do barev a nabízí tamní drobotině atraktivní formu zábavy,“ uvedla mluvčí města Jana Končítková.

Bohumín zkouší novinku v podobě 3D hřiště

Dekorativní značení vytvořila na zakázku města specializovaná firma, a to na menším ze dvou sousedících hřišť. Čtyři typy prvků umožní dětem dostat ze sebe přebytečnou energii, ale také se něco naučit.

Hřiště je volně přístupné a přímo vybízí k zastavení rodin s dětmi na procházce. Pokud by se u místních uchytil, není vyloučeno, že se objeví i v dalších částech Bohumína.

„Pro instalaci je nutný kvalitní povrch. Na Tovární jsme loni nechali nově vyasfaltovat hřiště, takže značení proběhlo bez problémů,“ uvedla Irena Šlachtová z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Spustit audio