Bruntálský senátor a lékař Ladislav Václavec obhájil mandát už v prvním kole

24. září 2022 19:11

Senátorem ve volebním obvodu Bruntál bude Ladislav Václavec (ANO). Hned v prvním kole získá nadpoloviční počet hlasů. Vyplývá to z prognózy ČTK na základě sčítání hlasů na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo přibližně 40,91 procenta voličů, o hlasy usilovalo šest kandidátů.

V roce 2016 zvítězil v Bruntále Václavec. Ve 2. kole získal 53,40 procenta hlasů. Druhý skončil Ladislav Sekanina (KSČM). Chirurg Václavec je senátorem od roku 2016, osm let vedl nemocnici v Opavě.

Vizitka Ladislava Václavce

Narodil se 13. února 1967 v Ostravě. Vystudoval v letech 1985-1991 obor všeobecné lékařství na Vojenské lékařské akademii a Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V roce 2011 získal titul MBA na International Business School v Brně.

V roce 2001 začínal jako sekundární lékař chirurgického oddělení krnovské nemocnice, od února 2008 je ředitelem Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov, poté se stal ještě ředitelem Slezské nemocnice Opava, kam nastoupil jako krizový manažer. Je členem České lékařské komory a předsedou jejího okresního sdružení. Angažuje se také ve Společnosti Jana Evangelisty Purkyně, chirurgické, gastroenterologické a onkologické společnosti.

Do Senátu byl zvolen v roce 2016 jako nestraník za hnutí ANO a je místopředsedou výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

Žije v Krnově, je podruhé ženatý, má čtyři děti.

zdroj: ČTK
Spustit audio