Česko-polská skupina Inner Spaces vystoupí ve Studiu 1

2. únor 2016

Srdečně vás zveme na první z cyklu Moravsko-slezských jazzových koncertů v Českém rozhlase Ostrava. Na programu je ve čtvrtek 25. února od 19 hodin ve Studiu 1. Představí se vám kvinteto Inner Spaces. Vstupné je zdarma.

Seskupení vzniklo v roce 2009 na Akademii múzických umění v Katovicích, kde se jeho hráči společně setkali na studiích. Inner Spaces tvoří trumpetistka Štěpánka Balcarová, pianista Vít Křišťan, saxofonista Luboš Soukup, kontrabasista Max Mucha a bubeník Grzegorz Masłowski.


Cyklus stanice Vltava Moravsko-slezské jazzové koncerty, který zahrnuje tři koncerty ročně ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava, je exkluzivní platformou pro prezentaci mladých jazzových muzikantů spojených s tzv. východojazzovou scénou.

Všichni členové vystupují s hlavními představiteli české, polské či dánské jazzové scény a jsou zváni ke spolupracím s dalšími vedoucími postavami evropského jazzu. Každý z členů kvintetu má na svém kontě řadu alb a ocenění z jazzových soutěží. Jejich společný projekt Inner Spaces získal ocenění na festivalech Krokus Jazz Festival v Jeleniej Górze, Jazz Junior Krakow, v soutěži Konkurs o Kłucz do Kariery a druhá deska Light Year (Animal Music 2012) byla oceněna českou žánrovou cenou Anděl.

Inner Spaces přináší soudobý evropský jazz s vysokým podílem kompoziční práce, zálibou v originální barevnosti a melodičnosti, rafinovanou výstavbou kompozic i improvizací a vše ve špičkovém provedení mladých ale již nebývale zkušených hráčů.

Inner Spaces s Davidem Dorůžkou na JazzFestuBrno – David Dorůžka, Luboš Soukup, Štěpánka Balcarová a Grzegorz Masłowski
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.