Čeští parahokejisté prohráli v semifinále MS s USA 2:10

3. květen 2019 22:33

Čeští parahokejisté prohráli v semifinále domácího mistrovství světa v Ostravě se Spojenými státy americkými 2:10. O historicky první medaili budou bojovat v sobotu od 13:00 v duelu o 3. místo s Koreou.

Pěti góly zařídil výhru šampionů z minulých tří paralympiád Jack Wallace. USA budou hrát o zlato od 16:30 s obhájci titulu Kanaďany, kteří porazili Korejce také jasně 10:0.

Na dnešní zápas v Ostravar Aréně zavítalo 8600 diváků a překonali rekordní návštěvu na parahokeji 8462 fanoušků z úterního duelu proti Itálii v základní skupině.

Čeští parahokejisté si chtějí večerní boj s USA především užít

Česká reprezentace nastoupí ve čtvrtfinále proti Norsku

Výběr Spojených států bude semifinálovým soupeřem českých parahokejistů na mistrovství světa. Duel začne v Ostravar Aréně ve 20:00. Pro národní tým je konfrontace s favoritem ze zámoří velkou výzvou.

Český tým se ve čtvrté minutě dostal do vedení po akci Michala Geiera. Brankář Martin Kudela odolával až do závěru osmé minuty, kdy při vyloučení Pavla Kubeše vyrovnal Wallace. Za 35 sekund otočil stav Luke McDermott a ještě v první části zvýšil Declan Farmer.

Po dalších dvou gólech Wallaceho a brankách Brodyho Roybala, Joshe Paulse a Farmera vedli Američané už 8:1. Ve 24. minutě ještě rozjásal publikum Miroslav Novotný, ale pak se ještě dvakrát prosadil Wallace.

V závěrečné třetině se vrátil na led Tomáš Kvoch, který předtím ve 24. minutě opustil po Wallaceho zákroku hřiště na nosítkách, a po zašití tržné rány na hlavě pokračoval ve hře. Za to sklízel dvaapadesátiletý obránce další aplaus publika. Američané se rozhodli už skóre na vyšší prohru nenavýšit a na branku v posledním dějství nestříleli.

zdroj: ČTK
Spustit audio