Chilli con carne

Za apetýtovým receptem se vydáme do Čejkovic, kde to voní po bylinkách. Venkovní areál má svoji Bylinkovou zahradu svaté Hildegardy i s vyhlídkou, která bude opět otevřena, jakmile to okolnosti dovolí.

K čaji si tady v bývalém areálu starého Havlíčkova mlýna můžete dát i následující jídlo. Jedná se o pikantní dobrotu s exotickým názvem: Chilli con carne.

Budete potřebovat:

  • 2 ks cibule
  • 1 konzervu kukuřice
  • 750 g mletého masa
  • 1 zelenou papriku
  • 225 ml rajčatového protlaku
  • 1 konzervu červených fazolí
  • 400 ml vody
  • chilli (množství dle vaší chuti)
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Nejprve cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji do zlatova.
  2. Přidáme mleté maso, necháme zatáhnout a osolíme.
  3. Následně vodu smícháme s chilli kořením a s protlakem, touto směsí maso podlejeme.
  4. Vaříme na mírném ohni zhruba 15 minut.
  5. Poté přidáme kukuřici, nakrájenou papriku a vaříme dalších 15 minut.
  6. Přibližně 10 minut před ukončením přidáme fazole.
  7. Servírujeme s rýží nebo s opékanými bramborami.

Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.