Chystáte se péct domácí chleba? Takhle bude ještě křupavější a chutnější
Pečete domácí chleba? V dřívějších dobách se pekl alespoň 1x týdně a naše babičky měly mnoho dobrých fíglů, jak ho vylepšit.
Aby byl chleba nadýchaný, stačí do těsta nastrouhat jednu uvařenou bramboru. Kůrka bude krásně křupat, když několikrát během pečení nalejete na dno trouby trochu studené vody. Chleba bude krásně vonět, když kmín nejdříve na sucho opražíte na pánvi.
A ještě poslední tip, ten zaručí vláčnost chleba. Do těsta zkuste přidat půl hrnku podmáslí. Myslím, že chuť a vůni domácího chleba nic nepřekoná a není nic jednoduššího, než nějaký upéct.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.