Co jste, hasiči, co jste dělali

Toulání po světě dobrovolných hasičů, kterých je u nás rozhodně více, než byste čekali.

Svým pojetím unikátní pořad nabízel (jednou týdně) pohled do zákulisí jednoho z nejrozšířenějších koníčků. Nejen za vrata hasičských zbrojnic a nejen do hustě popsaných kronik...

Každý díl pořadu byl věnován životu hasičů v jedné vesnici. Autoři pořadu Martin Knitl a Kateřina Huberová zpovídali členy sboru, s reportážním mikrofonem prošli zbrojnicí a také vždy natočili něco navíc, co je přímo na místě zaujalo.

V pořadu vždy vládla pohoda, jemný humor a důkaz, že hasiči určitě nejsou na vymření. A hledání odpovědi na otázku „Co jste hasiči, co jste dělali...?“ bylo vždy velmi příjemné hledání.

Připravovali a uváděli: Martin Knitl a Kateřina Huberová


Historie pořadu:
První díl pořadu jsme vysílali 7. května 2004 a naší první zastávkou byla Vřesina u Hlučína. Na sklonku téhož roku vznikla také písnička o hydrantu, kterou složili a nazpívali sami autoři pořadu.

0:00
/
0:00

Za zmínku také určitě stojí, že pořad měl (jako jeden z mála) svého sponzora. A víte koho? Hasičskou vzájemnou pojišťovnu.

Za zhruba dva a půl roku existence pořadu jsme navštívili celou řadu hasičských sborů – například hlučínské Darkovičky, Petrovice u Karviné, ostravský Martinov, Kravaře na Opavsku, Tísek u Bílovce a desítky dalších. Naše putování jsme zakončili v prosinci 2006 ve Staré Vsi nad Ondřejnicí.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.