Čtvrteční Noční linka: Výklad z karet, horoskopy, numerologie

26. leden 2023

Potřebovali jste někdy služeb kartářky? Nechali jste si udělat horoskop na míru, případně využít služeb numerologa? Zajímáte se o horoskopy, které na nás číhají v časopisech a na internetu? Případně jdou tyto záležitosti kolem vás. Zajímáte se o budoucnost nebo ji znát nechcete?

Co myslíte, proč vyhledáváme služeb kartářek, případně lidí, kteří vám sestaví váš horoskop? Necháte se tím ovlivnit nebo jste si nechali karty vyložit jen pro zábavu? Domníváte se, že můžeme svůj osud ovlivnit?

Kartářství či kartomancie nebo kartomantie je věštění pomocí sady karet, a to buď běžných hracích karet, anebo speciálních karet věšteckých (tarotové karty některého typu). Kartář, většinou však žena – kartářka, je osoba, která kartářství provozuje profesionálně. Horoskop je astrologická tabulka nebo diagram (obrazec) zachycující postavení nebeských těles pro daný okamžik a konkrétní místo na Zemi. Původ slova je odvozován z řeckého horoskopos (= znamení času). Numerologie (z lat. numerus, číslo) je nauka o číslech. Je prastará a po staletí zůstávala tajemstvím úzkého kroužku vyvolených.

Spustit audio