Dagmar Misařová o svém zaujetí a celoživotní lásce k rozhlasu

10. říjen 2014

Tato rozhlasová redaktorka a reportérka už řadu let natáčí o zajímavých lidech i životě v Moravskoslezském kraji. Dagmar Misařová byla hostem Apetýtu.

Dagmar Misařová pracuje také pro pražský rozhlas a znají ji v podstatě posluchači v celé naší zemi. Velmi ráda natáčí pořady o zajímavých lidech a o životě v našem regionu. A teď byla hostem pořadu, který počátkem devadesátých let spoluzakládala.

„V roce 1990 se otevřely možnosti ukázat profesní dovednosti a dostala jsem tu šanci dělat také pořad, který si vymyslíme spolu s brněnskými kolegy. Takže my jsme to v Ostravě začínali a bylo to v tom roce 1991 tak, že týden vysílalo Brno a týden vysílala Ostrava,“ vzpomíná na začátky Apetýtu Dagmar Misařová.

V ostravském týmu tehdy působily i známé osobnosti Pavel Novák a Jaroslav Wykrent. „Apetýt jsme takto společně vysílali, tuším, do roku 1995, potom pokračovalo každé studio svým vlastním životem,“ dodává Misařová.


Dagmar Misařová v rozhlase připravuje a vysílá Apetýt, pravidelné rubriky o knižních novinkách a literatuře, provází přímými přenosy cyklu Moravský rok, natáčí dokumenty pro Dvojku a je spoluautorkou cyklu Střípky z ostravské rozhlasové historie. V rozhlase pracuje od roku 1979.

Za dobu existence pořadu se za mikrofonem vystřídal nespočet hostů, ale Dagmar Misařová je počítat nechce. „Myslím, že rozhlas není až tak o statistice, ale o těch pocitech. Vždycky všem říkám, že rozhlas – to jsou emoce,“ vyznává se.

Do rozhlasu ve čtvrté třídě

Měla Dagmar Misařová v dětství nakročeno k rozhlasu nebo to bylo osudové? „Já vůbec nevím. V životě mne nenapadlo, že bych mohla pracovat v rozhlase. Moje představa byla ale taková, že až jednou budu mít děti, že bych jim šla trošku příkladem. V tom, že by mohly dělat v životě, co je baví. Aby byli trošku prospěšní té společnosti,“ svěřuje se.

K rozhlasu se dostala přes zpěv. Poté co ve čtvrté třídě vyhrála školní kolo pěvecké soutěže, přidala se ke své nové spolužačce a začala chodit do rozhlasového dětského sboru. A to byla její první cesta do ostravského rozhlasu.

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ v úvodu článku. Tento i další díly pořadu pak najdete v iRadiu.

autor: Eva Mudrová
Spustit audio