Daruj krev s Českým rozhlasem Ostrava

18. březen 2019

Už ve čtvrtek 21. března proběhne tradiční akce Daruj krev s Českým rozhlasem Ostrava. Zapojenými transfuzními stanicemi pro letošní rok jsou Fakultní nemocnice Ostrava, Slezská nemocnice v Opavě, Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj a Krevní centrum ve Frýdku-Místku.

V životě jde někdy o minuty, a krevní transfúze může rozhodnout, zda tady budeme, nebo nebudeme. Přijďte darovat krev s Českým rozhlasem Ostrava ve čtvrtek 21. března na jednu ze zapojených transfuzních stanic. Objednejte se k odběru do Fakultní nemocnice Ostrava, Slezské nemocnice v Opavě, Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj nebo do Krevního centra ve Frýdku-Místku.

Pavel Janošec

Odměnou za dobrý skutek, tedy darování krve, budou pro všechny dárce 21. března také drobné dárky Českého rozhlasu Ostrava.

Tváří letošního ročníku Daruj krev je za Český rozhlas moderátor Pavel Janošec, který bude během čtvrtečního dopoledne přítomen v krevním centru Fakultní nemocnice Ostrava.

Darujte krev s Českým rozhlasem Ostrava už ve čtvrtek 21. března.

autor: Zita Šperlínová

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.