David Stypka & Bandjeez. ŽIVĚ v mimořádném vydání Harendy

2. říjen 2015

Skvělá muzika z Frýdku-Místku, kterou si můžete vychutnat na koncertě v Českém rozhlase Ostrava. Na Davida Stypku & Bandjeez vás zveme ve čtvrtek 15. října.

Písničky Davida Stypky se nedají zařadit do jedné hudební škatulky – písněmi prosakuje folk, rock, jazz, místy i elektronika – a získávají si stále větší oblibu u publika. Velký úspěch měl David Stypka s Bandjeez například na letošním Festivalu v ulicích v Ostravě.

Na koncert Davida Stypky & Bandjeez přijďte k nám do rozhlasového Studia 1 ve čtvrtek 15. října, muzikanty uvede Igor Vašut v mimořádném živém vydání pořadu Harenda v 18:00. A pozor – vstup je zdarma!

Koncert si také můžete naladit v přímém přenosu v našem vysílání (v té souvislosti v 18:30 odpadají Barvy hudby) nebo na YouTube.


David Stypka & Bandjeez
jsou muzikanti z Frýdku-Místku, kteří se dali dohromady v roce 2011. Původním záměrem bylo uvést do života Stypkovy písně z projektu Wakeup songs, což byly skladby vymyšlené, nahrané a publikované hned po probuzení. Kapela si teď už žije svým vlastním životem nezávisle na Wakeup songs, píše se o kapele na webu Bandzone.cz.

David Stypka & Bandjeez spolupracuje například s Borisem Carloffem, nebo Radkem Pastrňákem, na pódiu se objevil třeba s kapelou Buty, Mandrage, Janou Kirschner, Vlastou Redlem. Dvěma písněmi přispěl na album Bazarem proměn: A Tribute to Vladimír Mišík.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.