Den otevřených dveří přilákal stovky lidí

19. květen 2007

Český rozhlas Ostrava dnes navštívilo kolem 650 lidí. Využili Dne otevřených dveří, během kterého se mohli seznámit s prací moderátorů i redaktorů a prohlédnout si vysílací techniku nebo nahrávací studia.

Lidé, kteří mezi devátou a patnáctou hodinou navštívili ostravské studio Českého rozhlasu, se například dozvěděli, jakým způsobem vysíláme přímé přenosy z terénu a stali se také součástí živého vysílání, když gratulací a písničkou vstupovali do mimořádné Hudební pošty.

"Ty vstupy, kdy posílám písničku na přání, se mi moc líbily. Ta rychlost, s jakou se písnička najde. Ale líbilo se mi tady všechno," řekla nám například paní Kristýna, která na Den otevřených dveří přijela z Bolatic na Opavsku.

"Líbilo se nám také to, že ti redaktoři, které z rozhlasu slyšíme, už pro nás nejsou anonymní. A jsou to takoví docela normální prostí lidé, kteří ovšem podle mě musí být hodně pracovití," vysmekl poklonu pan Zdeněk z Paskova, který přišel s celou rodinou.

Šéfredaktora studia Richarda Piskalu velký zájem návštěvníků potěšil. "Po celou dobu jsme měli lidově řečeno plný dům a byla to velmi příjemná setkání. Odpovídali jsme na řadu zvídavých dotazů a já doufám, že naši posluchači odcházeli spokojeni."

autoři: tif , Michal Svatoš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.