Dolls In The Factory. Odchod Miraie otevřel melodické kapele nové obzory

9. září 2021

V našem hudebním týdeníku jsme přivítali kapelu Dolls In The Factory. Formaci, ve které svého času působili Mirai Navrátil a Šimon Bílý. Jak se ale přesvědčíte, kapela bez nich rozhodně neztratila dech.

Kapela Dolls in the Factory vznikla v roce 2011 v sestavě: Mirai Navrátil (zpěv, kytara, klávesy), Ondřej Pavelka (kytara, doprovodné vokály), Martin Velička (basová kytara) a Jan Adamus (bicí).

V současné době kapelu tvoří baskytarista Martin Velička, zpěvák a klávesista Vojtěch Václav Metoděj Švanda, na bicí hraje Daniel Burek a na kytaru Ondřej Pavelka.

Dolls In The Factory vás určitě potěší chytlavým, melodickým poprockem. Kapela má ráda epické momenty, ale nebojí se ani přitlačit na pilu v stupnici tvrdosti. Jejich písničky oscilují mezi popem a rockem, nechybí jim výrazné gradace a uhrančivé refrény.

Dolls In The Factory ve Studiu 1

Playlist Harendy

00:00 znělka Harendy
00:11 úvodní slovo Igora Vašuta
01:05 Never Let It Break You Down (hudba Velička, Pavelka • text Velička)
05:20 rozhovor s kapelou
09:57 Afraid (hudba Velička, Švanda • text Švanda, Pavelka, Velička)
13:06 Seven Parts of The Rain (hudba a text Švanda, Velička, Pavelka)
17:43 rozhovor s kapelou
22:22 Stop For a Minute (hudba Švanda, Velička • text Velička, Pavelka)
25:44 Believe (hudba Navrátil, Pavelka, Velička • text Navrátil)

autor: Igor Vašut

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.