Expedice K2

30. leden 2013

Seriál mapující výstup ostravského horolezce Leopolda Sulovského na asi nejtěžší horu světa. Šlo o dvě expedice: první (a neúspěšnou) v roce 2005 a druhou (úspěšnou) v roce 2007.

V létě roku 2005, a také 2007, jsme ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava sledovali počínání horolezecké expedice, kterou v obou případech vedl Leopold Sulovský.

Seriál přinášel autentické výpovědi jednotlivých členů expedice; několikrát týdně jsme byli ve spojení s horolezci pomocí satelitního telefonu. Z druhé – a úspěšné expedice jsme vám nabídli i autentické fotografie, které jsou stále k dispozici na našem webu v rubrice Expedice K2.

Připravovali: Jaroslav Odstrčilík (2005), Radim Sajbot (2007)


Historie pořadu:
Z Ostravy na K2 aneb Expedice K2 2005 vám zprostředkovával redaktor Jaroslav Odstrčilík. Cílem bylo vám nabídnout vyprávění z míst, kam se běžný smrtelník dostane jen výjimečně.

Vzhledem k tomu, že první pokus nebyl úspěšný a horolezci pod vedením Leopolda Sulovského šli na vrchol v roce 2007 znovu, také my jsme vám průběh expedice ve vysílání nabídli. Vše si spolu s redaktorem Radimem Sajbotem můžete “projít” znovu prostřednictvím našeho webu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.