Fotbalová liga se má dohrát. Karviná musí na testy, termíny ve skupině o záchranu se posunuly

7. červenec 2020 17:40

Navzdory nákaze novým koronavirem v týmu Karviné chce Ligová fotbalová asociace (LFA) dohrát první ligu. Posunula poslední dvě kola skupiny o záchranu a baráž o nejvyšší soutěž, která by měla vyvrcholit odvetami 1. srpna. LFA o tom informovala v tiskové zprávě po úterním zasedání ligového výboru.

Skupina o záchranu se měla podle původního plánu dohrát v úterý a baráž pak 19. července. Předposlední čtvrté kolo skupiny o záchranu se posunulo na 23. července a páté kolo by se mělo uskutečnit o tři dny později.

Čtěte také

První zápasy baráže se odehrají 29. července a odvety pak první srpnový den. V případě, že nebude možné sehrát baráž, z první fotbalové ligy sestoupí poslední dva týmy a nahradí je nejlepší dva týmy druhé ligy po 30 kolech.

Zbytek nadstavby výskyt koronaviru v týmu Karviné neovlivní. Ve středu posledním kolem vyvrcholí skupina o titul, kterou už jistě vyhraje obhájce trofeje Slavia Praha. Podle plánu se také v neděli odehraje kvalifikační utkání o Evropskou ligu mezi pátým týmem skupiny o titul a vítězem skupiny o Evropu.

Na 17. července ligový výbor svolal grémium profesionálních klubů, které se bude situací v Karviné zabývat. Slezané jsou od minulého týdne ve čtrnáctidenní karanténě poté, co se v klubu objevily čtyři případy nákazy koronavirem, z toho tři hráči a jeden člen vedení.

autor: Michal Markup | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související