Fotbalový stadion v Karviné může být plný, v Ostravě jen z 50 procent

30. červenec 2021 16:40

Fotbalisty Ostravy a Karviné čekají o víkendu první domácí zápasy v nové sezoně. Na Baník bude moct přijít až 7500 fanoušků – tedy zhruba polovina celkové kapacity stadionu. V Karviné je limit nastavený na 5000 diváků.

Hráči Karviné i Baníku Ostrava se po delší pauze budou moci opět těšit na solidní kulisu. Vzhledem k výjimce ministerstva zdravotnictví se znovu o něco zvedla povolená kapacita pro ligové zápasy.

„Fanoušci chyběli hráčům a hráči chyběli fanouškům. Je fajn, že můžeme naplnit kapacitu ze sta procent a opravdu se na první zápas s Hradcem Králové moc těšíme,“ říká spokojeně mluvčí prvoligové fotbalové Karviné Adam Janošek.

Pro vstup na stadion fanoušci kromě vstupenky potřebují alespoň sedm dní starý negativní PCR test, případně maximálně tři dny starý antigenní test. Další možností je očkování, konkrétně musí uplynout alespoň 14 dní od platné dávky. Poslední variantou je lékařské potvrzení o prodělání nemoci covid-19 v posledním půlroce.

Zájem fanoušků o fotbal je podle Adama Janoška velký. „Co se týče permanentních vstupenek, tak prozatím jsme vydali 1347 kusů, ale ještě v pondělí 2. srpna budou mít fanoušci poslední možnost si permanentku pořídit. Co se týče lístků na domácí zápas s Hradcem Králové, tak ty se budou prodávat v den zápasu, ale už se prodávají online. Věříme, že by návštěva mohla atakovat třítisícovou hranici,“ dodává Janošek.

Kluby, které mají stánek do kapacity pro pět tisíc osob, mohou přivítat stoprocentní návštěvu. To Baník se svým patnáctitisícovým stadionem spadá do druhé kategorie, která povoluje 50 procent kapacity. Což znamená, že na fotbal do Ostravy může vyrazit až 7500 fanoušků.

Spustit audio