Gentleman silnic. Muž z Karviné vytáhl řidiče z hořícího auta

6. prosinec 2016

Krajská policie v úterý ocenila gentlemana silnic. Ocenění letos dostal Martin Horňák z Karviné, který při nehodě dvou aut zachránil život zraněnému řidiči.

Ocenění Gentleman silnic převzal Martin Horňák v úterý v Karviné, který 7. července zachránil při dopravní nehodě řidiče Stanislava Karase. Ten zůstal po střetu dvou osobních vozidel zaklíněn v hořícím voze.

Horňákovi se podařilo posunout sedačku a muže vytáhl z vozidla. V tu chvíli už hořel interiér vozidla a během chvilky auto shořelo celé.

„Když muže vytáhl, ještě pomáhal při vytahování druhého řidiče této havárie,“ popsala situaci Zlatuše Viačková, mluvčí krajských policistů-Karvinsko.

Gentlemanem se stává ten, kdo osobně přispěje k záchraně života nebo jiným způsobem pomůže ostatním při závažné dopravní nehodě. Gentlemanovi nechybí odvaha a schopnost se rychle rozhodnout. Společný projekt České pojišťovny a Policie ČR vznikl v roce 2004. Cílem je motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali, nebyli k sobě lhostejní a všímali si svého okolí.

autor: stj
Spustit audio