Halloween, lampionový průvod, africká jídla v Orlové... Vyberte si z našich tipů

30. říjen 2021

Kam poslední říjnový víkend můžete vyrazit za zábavou nebo poznáním? Nechte se inspirovat naší nabídkou.

Náš první tip má strašidelnou tématiku a zavede vás do Frýdku-Místku, do tamního Faunaparku. Ten na dnešek připravil zábavnou hru s názvem Halloween nebo dušičky. Na jednotlivých stanovištích se dozvíte, jak uctívají zesnulé v různých koutech světa. Jediným doporučením pro návštěvníky je halloweenský kostým a dobrá nálada. Akce začíná v 16 hodin.

Tradiční lampiónový průvod dnes pořádají v Resortu Bílá v Beskydech. Děti se tak mohou těšit na spoustu soutěží, tvořivé dílničky na výrobu lampiónu i na večerní opékání špekáčku. Akce začíná ve tři hodiny odpoledne.

Do Bartošovic vás zveme na pooderské rybářské slavnosti. Ráno tam začal výlov Dolního bartošovického rybníka, na který dopoledne navázal bohatý doprovodný program v podobě prezentací, jarmarků i výtvarných dílen pro malé či velké. Těšit se můžete i na kvalitní domácí kuchyni nejen z rybích specialit.

Česko-ugandský food projekt, který dováží tu nejčerstvější zemědělskou produkci přímo ze srdce samotné Afriky, zavítal i do Orlové. Těšit se tam v neděli můžete na čerstvé i sušené africké ovoce, koření ze Zanzibaru, džemy nebo kvalitní čaje. Trhy začínají v deset hodin a potrvají až do 15:00.

A protože celý tento víkend je v duchu Halloweenu, i zámek Bruntál se zahalí do tajemna. Akce plna zábavy a her tam na vás čeká v neděli od 15 hodin.

A ještě jeden halloweenský tip – pokud se chcete dozvědět více o tomto, k nám importovaném svátku, a třeba si k tomu i něco hezkého vyrobit, přijďte do komunitního centra v Mankovicích. Vyrábět se tam budou masky i lampióny, ale těšit se můžete také na tradiční průvod.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio