Havířov bude mít největší centrum stolního tenisu v republice

4. říjen 2019 14:37

V Havířově za několik dní bude největší centrum stolního tenisu v republice. Zázemí tam bude mít Klub Baník, který vyhrává i celoevropské soutěže a letos oslavil 65 let své existence. Hala pro stolní tenisty je v tuto chvíli už skoro hotová.

„Dokončili jsme první etapu centra reprezentace stolního tenisu a víceúčelové haly pro veřejnost. Hala je zkolaudovaná a už tady sportují florbalisté i stolní tenisté. V současnosti stavíme veškeré sociální zázemí pro celý sportovní komplex,“ říká předseda Klubu Stolního tenisu Baník Nikolas Endal.

Havířovský klub stolního tenisu je největším reprezentačním centrem tohoto druhu sportu v republice. Má 180 členů, kteří sbírají ocenění v Česku i ve světě. Například juniorky letos vyhrály mistrovství republiky a dvě si přivezly bronz i z evropského mistrovství.

„Pevně věříme, že se Havířov stane tím centrem stolního tenisu v celé Evropě,“ dodává Endal.

Nová hala stojí více než 60 milionů korun a většinu nákladů hradí stát. Finančně na ni ale přispívá i kraj a město. „Zavázali jsme se, že budeme každý rok přispívat 12 miliony korun, pokud centrum dostane i podporu z kraje – na to to bylo vázáno. Letos jsme se rozhodli dát ještě navíc osm milionů korun,“ uvedla náměstkyně primátora Havířova Jana Feberová (ČSSD).

Halu už v tuto chvíli sportovci využívají, zbývá jen dokončit zázemí a toalety. Dělníci by to měli stihnout do července příštího roku.

Spustit audio

Související