Havířov chce získat od kraje krytý bazén, aby z něj udělal moderní akvapark

18. květen 2020 06:40

Havířov a Moravskoslezský kraj si vymění budovy. Hejtmanství má zájem o budovu Základní umělecké školy, město zase o krytý bazén. Do budoucna totiž v městské části Šumbark plánuje novou sportovní zónu a její součástí má být i akvapark.

V Opletalově ulici je hned vedle krytého bazénu centrum stolního tenisu a tenisové kurty. I to je jeden z důvodů, proč chce Havířov plovárnu do svého vlastnictví. Plánuje tu vznik nové velké sportovní zóny.

„Výpravní budovu, kterou nyní rekonstruuje správa železničních cest, pronajme městu Havířovu. A jedno z možných využití je další sportovní hala. Rádi bychom z toho udělali ucelený komplex a budova bazénu, do toho zapadá,“ řekl náměstek primátora Ondřej Baránek (ANO).

Město chce budovu vlastnit hned ze dvou důvodů. Už několik let dotuje plavecký oddíl i provoz bazénu. Navíc v nové sportovní zóně plánuje i vznik aquaparku. „Co všechno bude možné, se dozvíme, až tam proběhnou první studie,“ dodal Baránek.

Jasno bude v červnu

Havířovští zastupitelé už případnou směnu majetku schválili. Teď se čeká, jak se k tomu vysloví krajské zastupitelstvo. Vedení kraje by ale chtělo Havířovu vyjít vstříc. „Za podmínky, že bazén bude smluvně možné využívat pro naše příspěvkové organizace, aby nedocházelo k narušení možné výuky,“ uvedl náměstek hejtmana Jaroslav Kania (ANO).

Hejtmanství má zase zájem o budovu Základní umělecké školy, kterou dlouhodobě využívá. „Jde o to, že pokud tuto budovu budeme vlastnit, můžeme do tohoto objektu vkládat peníze. Jinak se nemůžeme podílet na nějakých větších rekonstrukcích, protože bychom vkládali finanční prostředky do cizího majetku,“ dodal Kania.

S rekonstrukcí můžou hejtmanství i Havířov začít v momentě, kdy si budovy vymění. Krajští zastupitelé o tom rozhodnou v červnu.

Spustit audio