Havířov povede čtyřkoalice v čele s vítězným hnutím ANO

9. říjen 2018 11:00

Havířov povede čtyřkoalice. Vítězné hnutí ANO se na spolupráci dohodlo s ČSSD, sdružením Společně pro Havířov a Hnutím pro Havířov. Dominantní postavení v jedenáctičlenné městské radě bude mít hnutí ANO.

Komunální a senátní volby přehledně: Kdo u nás vyhrál či postoupil

Volby 2018

V Ostravě, Opavě a Havířově vyhrálo ANO, ČSSD udržela Nový Jičín a Frýdek-Místek, Třinec a Bruntál patří nezávislým. V doplňovacích volbách do Senátu se překvapení nekonalo a ve všech třech obvodech bude 2. kolo.

„Na hnutí ANO připadne šest radních, na ČSSD tři radní, na Společně pro Havířov jeden radní a jeden radní připadne Hnutím pro Havířov,“ potvrzuje lídr hnutí ANO Josef Bělica.

Koalice bude mít většinu 27 hlasů ze 43, primátor by měl být z vítězného hnutí ANO. „Včera jsem byl místní organizací vyzván, abych přijal pozici primátora,“ dodal Bělica, který je zároveň poslancem a bude chtít případnou dvojí funkci nějak řešit. „Město je pro mne prioritní,“ uvedl.

Uskupení čtyřkoalice v noci podepsaly dohodu o koaliční spolupráci, která je zavazuje k tomu, že už nebudou jednat o koalici s jinými partnery. Samotnou koaliční smlouvu podepíšou zřejmě ve čtvrtek.

autor: stj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související