Havířovská nemocnice zjednodušila objednávání pacientů k vyšetření

26. leden 2022 09:36

Objednat se na vyšetření v Nemocnici Havířov je teď jednodušší. Nemocnice má nový web, kde se díky takzvanému plovoucímu tlačítku lidé objednají několika kliknutími myší. V nemocnici od konce minulého roku taky funguje rezervační kancelář, kde zdravotníci s rezervací termínu u lékařů nebo na předoperačních vyšetřeních pomáhají lidem přes telefon.

Konzultantka Romana Ráblová a její kolegyně v rezervační kanceláři vyřídí týdně asi 40 telefonátů. Objednávají pacienty, kteří se zrovna nemohou dovolat do své ambulance.

„Jedna sestra dělá různá vyšetření, obsluhuje přístroje, takže jsme domluveni, jaké údaje si na pacienta máme vzít a následně i vykomunikujeme požadavek a ona nám na klienta dá termín, který my mu zatelefonujeme nebo předáme způsobem, který jsme si domluvili,“ popisuje konzultantka.

Volají i lidé, kteří se objednali přes nové webové stránky a chtějí se ujistit, zda je vše v pořádku. Kancelář pomůže také s vyřízením předoperačních vyšetření mimo nemocnici.

„S ambulancí anesteziologie pomáháme zejména seniorským klientům, které čeká operace, vykomunikovat termín předoperačních vyšetření třeba v jiném zařízení, kde by je poslali pryč s nepořízenou. Takže i tímto způsobem jim pomáháme,“ dodává Ráblová.

Službu několikrát využila seniorka paní Bomumila. „Je to velice dobré, jsem spokojena,“ usmívá se.

V kanceláři je možné se objednat také na očkování proti covidu. Zejména starší lidé mnohdy nemají možnost objednat se přes internet. Lidé, kteří jsou ve virtuálním prostředí zběhlejší, zase více využijí právě online služeb. Podle mluvčí Irmy Káńové pro ně nemocnice chystá další novinky.

„Zároveň s našimi klienty komunikujeme přes messenger, přes sociální sítě, na kterých jsme hodně aktivní. Budeme spouštět takzvaný chatbot na našich webových stránkách, abychom opravdu byli našim pacientům úplně otevření a mohli poskytnout informace téměř nonstop v ideálním případě,“ říká mluvčí.

Rezervační kancelář pacienti najdou přímo ve vestibulu havířovské nemocnice.

Spustit audio