Hokejisté Liberce udolali Třinec v prodloužení 2:1 a srovnali stav série na 2:2

24. duben 2019 05:10

Třinečtí hokejisté byli blízko třetímu vítězství ve finálové sérii extraligového play off, ale nakonec v úterním domácím klání s Libercem prohráli 1:2 po prodloužení. Rozhodla trefa obránce Havlína v 75. minutě zápasu.

„Hodně stříleli, stáli před bránou. To, o čem se bavíme, že chceme dělat, tak oni to asi dělali o něco víc. Možná i proto berou tu výhru,“ uznal třinecký brankář Šimon Hrubec.

Při rozhodujícím gólu Tomáše Havlína nic neviděl. „Samozřejmě jsem věděl, že Liberec to zase zvedne a tady že ano. Bylo to velmi vyrovnané a v prodloužení byli šťastnější liberečtí. Dobře vystřelili přes našeho hráče a popravdě jsem ani nestihl si kleknout,“ dodal brankář.

Třinec měl v utkání pět přesilových her, na začátku druhé části dokonce i početní výhodu pěti proti třem. Ale ani jednu tentokrát neproměnil.

Oceláři Třinec otočili utkání s Libercem a ujali se vedení v sérii

Momentka ze zápasu mezi Třincem a Libercem

Třinečtí hokejisté porazili v třetím zápase finálové série play off hokejové extraligy Liberec 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. První šli přitom do vedení liberečtí, domácí ale dokázali díky brankám Ciencaly, Růžičky, Adamského a Polanského utkání otočit.

V prodloužení mohly rozhodnout obě strany. Střelu třineckého Ciencialy vyrazil liberecký brankář Will s obtížemi, na druhé straně pak padl gól z nenápadné střely. „To už má pak každý stejně, každý přepne na toho autopilota, všichni jsou unavení... Je to o jedné chybě a ten, kdo ji udělá, tak většinou prohraje. Ne, že by to byla nějaká hrubá chyba, ale tak to tam prolítlo a Liberec bere druhý bod,“ shrnul napínavých více než 14 minut nastaveného času obránce Ocelářů Vladimír Roth.

A série se přesouvá na sever Čech. „Je to 2:2. Nikdo nečekal, že to bude 4:0 na jednu nebo na druhou stranu. Potkaly se dva nejlepší týmy základní části a tahá se to,“ přidal Roth. Páté utkání finále je na programu v pátek v Liberci od 17:00.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl.
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) - 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín. Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

autor: ddp
Spustit audio