Hokejisté Třince navýšili vedení v sérii proti Vítkovicím na 2:0

21. březen 2019 22:46

Hokejisté Třince zvítězili ve druhém čtvrtfinálovém utkání nad Vítkovicemi jasně 3:0. V regionální sérii play off tak vedou už 2:0 na zápasy.

Oceláři do utkání doslova vlétli a již po deseti sekundách se ujali vedení zásluhou Vladimíra Svačiny, který umístil puk přesně nad beton Patrika Bartošáka. O pět minut později se dostali domácí po rychlé akci ve třech hráčích do útočné třetiny, ovšem Erik Hrňa branku netrefil.

V 14. minutě se usadili domácí v pásmu Vítkovic, ale branku neohrozili. Naopak se na to úniku dostal na druhé straně ledové plochy Patrik Zdráhal. Bohužel pro Rideru ale přestřelil. V poslední minutě úvodní třetiny zakončoval natřikrát Tomáš Marcinko. Ani jeden jeho pokus ale nebyl úspěšný.

Stejně jako v první třetině dokázal Třinec opět skórovat, i když tentokrát se štěstím. Krátce po skončení přesilové hry vyslal ihned po buly na Bartošáka tvrdou ránu Aron Chmielewski, který ale trefil pouze tyč. Díky dotírajícímu Davidu Ciencialovi si ale gólman hostí dotlačil puk sám do vlastní branky.

O minutu a půl později mohli domácí své vedení opět navýšit, ale střela Martina Růžičky se za brankovou čáru nedostala. Největší šanci na snížení v prostřední části hry měly Vítkovice ve 33. minutě, když branku Šimona Hrubce obléhali Radoslav Tybor s Ondřejem Romanem. Bohužel pro hosty neúspěšně.

V závěru předchozí třetiny nevyužili domácí klasickou přesilovou hru. Stejnou výhodu získali s do poslední části hry také hosté, ale ani oni ji v gól neproměnili. V 51. minutě se Bartošák opět činil, když postupně zlikvidoval šance Marcinka, Hrni i Ethana Wereka. Ovšem neuběhla ani minuta a skóre se měnilo. Jiří Polanský si vyměnil kotouč s Martinem Růžičkou, který svému spoluhráči puk vrátil, a ten tak upravil skóre na konečných 3:0.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Svačina (Martin Růžička, P. Vrána), 27. Chmielewski, 52. Polanský (Martin Růžička). Rozhodčí: Kika, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

autor: and | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související