Hokejisté Třince zahájili Ligu mistrů porážkou, zápas v Lahti rozhodl jediný gól

30. srpen 2019 21:19

Hokejisté Třince prohráli v prvním utkání v novém ročníku Ligy mistrů na ledě Lahti těsně 0:1. Pelicans rozhodli vyrovnaný duel na začátku 45. minuty, kdy se při přesilovce prosadil Hannes Björninen.

Úřadující extraligový šampion měl v utkání výraznou střeleckou převahu, když mezi tyče vypálil 45 střel, zatímco na Patrika Bartošáka jich mířilo z holí domácích hráčů jen čtyřiadvacet. Aron Chmielewski mohl hned zkraje změnit skóre, jenže neuspěl.

Ve 25. minutě orazítkoval tyčku Vladimír Dravecký, chvilku nato neuspěl ze sóla Martin Adamský. A když nedokázal otevřít střelecký účet ani Juhamatti Aaltonen, i po druhém dějství platil bezbrankový stav.

Osudovým pro hosty se nakonec ukázalo vyloučení Jiřího Polanského ve 44. minutě. Björninen po 52 sekundách hry v početní výhodě překonal z prostoru mezi kruhy Bartošáka a domácí vedli.

Nakonec to Pelicans stačilo k plnému bodovému zisku, protože hosté šance nevyužili. Tu největší měli v čase 50:28, kdy fauloval Topi Jaakola, jenže brankář Tomi Karhunen při trestném střílení předčil v souboji tváří v tvář Matěje Stránského.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

Pelicans Lahti - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 45. Björninen (J. Aaltonen, Merelä). Rozhodčí: Kopitz (Něm.), Kaukokari - Elonen, Hägerström (všichni Fin.). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 3682.

Sestava Třince: Bartošák - Kundrátek, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Adámek, Gernát, F. Haman - M. Stránský, Marcinko, Hrňa - Š. Novotný, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Hladonik, Hrehorčák - Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

zdroj: ČTK
Spustit audio