Hroznové víno podporuje vaše zdraví! To červené přispívá k lepší tvorbě krvinek i trávení
Hroznové víno dokáže upravit metabolismus cukrů, snižuje překyselení žaludku a díky obsahu vlákniny ve slupce celkově přispívá k lepšímu trávení.
Hrozny červené barvy přispívají k lepší tvorbě krvinek. Obecně o hroznovém vínu platí, že jeho pojídáním předejdete únavě i stresu. Při nákupu hroznů střapcem lehce potřeste, bobule by měly zůstat na stopkách. Pokud opadají, víno není čerstvé.
Platí také to, že pokud chcete uchovat bobulovité plody v co nejlepším stavu, je dobré vyložit krabičku kuchyňskými utěrkami a pečlivě odstranit poškozené bobule. Před vložením do chladu lednice je ještě přikrýt další vrstvou papírových utěrek.
Bobulky hroznů můžete také po umytí jednoduše zmrazit, vznikne osvěžující pochoutka, kterou můžete servírovat nejen během léta.
Související
-
Jedna rozinka je jako kapka zdravé krve. Proč se to o sušených hroznech říká?
Můžete je nazývat rozinky i hrozinky. Setkáte se s nimi ve vánočkách, štolách nebo závinech. Pochutnávali si na nich už naši dávní předkové.
-
Hroznové víno zlepší vaše zažívání. Dejte ho na koláč, ale zkuste i s rybou a játry
Je to ovoce, kterého se na světě pěstuje zdaleka nejvíc. Hroznové víno bylo známé již v antice a rychle se rozšířilo do celé Evropy. Dnes víme, že má i blahodárné účinky.
-
Orat s krávou ve vinohradu? To bude asi premiéra. Naturální vinaři se soustředí na vinici
Naturální vína čeří vodu ve vinařské obci i mezi milovníky vína řadu let. Někdy divoká, nefiltrovaná, oranžová, perlivá a jinak nestandardní produkce se etabluje na trhu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.