Hudební trojtečka Jaroslava Wykrenta ve Studiu 1

28. květen 2015

Zveme vás na koncert do Studia 1. V úterý 2. června vystoupí Jaroslav Wykrent s doprovodnou kapelou In Blue.

Uslyšíte oblíbené hity, jako je Slunečnice, Ágnes, Růžová pentle, ale zazní i písničky z nové desky Už to prostě není ono.

Vstupenky v ceně 99 korun získáte v recepci Českého rozhlasu Ostrava. Přímý přenos koncertu začíná v 18:00 a naladit si ho můžete na našich rozhlasových frekvencích (přehled frekvencí zde) nebo na YouTube.

Jaroslav Wykrent

Známý přerovský hudebník byl v 60. letech jedním z původních členů hudební skupiny Synkopa, která patřila ke špičce mezi rodícími se big beatovými kapelami té doby. Proslavil se také jako dvorní textař a autor Marie Rottrové.

„Když jsem v roce 1965 jako doprovodný kytarista přerovského bigbeatu SYNKOPA prvně vešel do budovy tehdejšího Československého rozhlasu v Ostravě, netušil jsem, že mi tohle ‚veřejnoprávní médium‘ pronikne tak hluboko pod kůži, že si bez pravidelné spolupráce s ním nebudu schopen časem svou existenci na této planetě vůbec představit,“ vzpomíná Jaroslav Wykrent.

Jaroslav Wykrent

V ostravském rozhlase ještě v první polovině 90. let například připravoval a moderoval Apetýty. Pak se přesunul do Olomouce, kde působí dodnes.

„Takže až na vlnách Českého rozhlasu Olomouc narazíte na mé pravidelné týdenní Hudební vzpomínky, zkuste k nim posluchačsky přistoupit jako k melodické půlhodince, kterou pro všechny milovníky mírně pamětnické světové populární muziky připravuje člověk, jemuž v žilách přinejmenším ze dvou třetin koluje rozhlasácká krev,“ dodává.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.