I když v životě neseděla ve školní lavici, stala se učitelkou a rozdávala vysvědčení

30. červen 2018 05:20
Robotka Engi z ostravského planetária rozdává vysvědčení

Školáci v celém Česku si už užívají letních prázdnin. Někteří budou na letošní zakončení školního roku vzpomínat nejen kvůli známkám. Například dětem z ostravské Základní a mateřské školy Ukrajinská předala vysvědčení robotka Engi z místního Planetária.

Slova, která odříkává robotka, připravila každému školákovi na míru třídní učitelka. Všechno doprovází cvakání součástek a pohyby rukou.

„Jakmile paní učitelka strčí do ruky Engi vysvědčení, pustíme jednotlivé sekvence s tím, že ty sekvence jsou nahrány pro jednotlivé děti,“ prozrazuje v zákulisí pracovník planetária Jiří Kubza. „Samozřejmě Engi se dá ovládat i živě a můžeme s ní krásně vést nějaké rozhovory i s dětmi, máme tam ruchové mikrofony, takže slyšíme zpětnou reakci,“ dodává Kubza.

„Nikdy jsem takového pomocníka neměla a myslím, že to pro ty prvňáčky byl super zážitek,“ říká učitelka Martina Hájková.

Paní Renata i s rodinou postává jen kousek od místa, kde se předávala vysvědčení. „Bylo to pěkné. Bylo to první vysvědčení mého synka, takže to bylo dojemné. I slzička ukápla,“ říká. „Krásně to udělali, fakt. Klobouk dolů,“ pochvaluje babička prvňáka Jirky.

„Dobré!“ stručně hodnotí Jirka netradiční předávání vysvědčení. Dostal ‚vymodlené‘ auto a ještě ho čeká pozvání do cukrárny.

autor: stj
Spustit audio