Iva Hüttnerová má rady do kuchyně: voňavější koláč i lesklejší poleva

Mám pro vás několik tipů do kuchyně. Chléb nebude plesnivět, když do nádoby, ve kterém ho skladujete, přidáte kousíček syrové brambory.

Ještě voňavější jablečný koláč upečete, když jablka před přípravou namočíte na půl hodiny do bílého vína. Polevy a omáčky budou jemnější a lesklejší, když do nich zašleháte žloutek. A nakonec ještě tip pro křupavý bramborák. Zkuste do těsta nastrouhat kousek celeru. Nejenom, že ho v bramboráku nepoznáte, ale křupavost bude skutečně zaručena. Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.