Jan Rokyta oslavil sedmdesátiny v přímém přenosu

16. duben 2008

V zaplněném hudebním Studiu 1 oslavil 70. narozeniny hudební redaktor, režisér a folklorista Jan Rokyta, který byl hostem speciálního dílu pořadu Apetýt. Pogratulovat přišly známé osobnosti, příjemné povídání doplnila písněmi Cimbálová muzika Soláň.

Kromě oslavence Jana Rokyty přišla do studia celá řada osobností nejen zdejší hudební scény. Mezi prvními, kdo ve vysílání Jankovi pogratuloval, byla zpěvačka Věra Špinarová či horolezec Leopold Sulovský.

Rodák z Jasenné, folklorista, cimbalista, basista, zakladatel Cimbálové muziky Technik, také hudební režisér a publicista Jan Rokyta je autorem dlouhé řady rozhlasových pořadů.

"Pečuje o hudební archív Českého rozhlasu Ostrava a stále tento poklad obohacuje. Natočil 1.200 lidových písní, což je neuvěřitelných 3.600 minut hudby. Jeho srdeční záležitostí je ostravský rozhlas, se kterým se zná dobrých pětapadesát let," říká Dagmar Misařová, autorka speciálního dílu Apetýt.

Cimbálová muzika Soláň ve Studiu 1

Český rozhlas Ostrava odvysílal první hodinu pořadu Apetýt ze Studia 1 živě. Druhou hodinu slavnostního pořadu natočí na záznam, který odvysílá přesně o týden později. Ve středu 23. dubna v 15:05 se tedy máte opět na co těšit! V přiloženém audiosouboru si můžete poslechnout, jak to ve Studiu 1 probíhalo.

Spustit audio