Jindra Holubec Y Amigos: Pěstujte funky

12. leden 2017

V hudbě se pohybuje odmalička. Jeho tatínek hrál na kytaru, maminka zpívala, v kapele má bráchu. Na kytaru hraje od osmi let, v 26 letech začal studovat zpěv. Ostravský muzikant, zpěvák, všeuměl Jindra Holubec.

„Jako vždycky se mnou hraje brácha Michal, pak Pavel Magnusek na bicí, to už je taky takový kormidelník. Hraje s námi na saxík velice talentovaná dechařka Marcela Kučová, přibrali jsme DJ Fliptycka. Pouštíme se do trošku jiného stylu, začínáme dělat rap, funky,“ představuje kapelu JH Y Amigos muzikant Jindra Holubec.

„S deskou ČA ČA ČA! jsme najezdili asi 120 koncertů po různých špeluních, hospodách, různých dírách (smích), ale i tak se to lidem moc líbilo, byla to vlastně taková latina míchaná se vším možným,“ popisuje.

V rozhlasové Harendě také představil nový projekt, který právě točí. Jmenuje se Pěstujte funky. „Není to úplně čisté funky, je to s rapem a s DJ a máte se na co těšit,“ slibuje Jindra Holubec.

O co jde v textech? „Jsou takové sociální balady z let, kdy jsem se s Ostravou seznamoval. Myslím si, že jsou to texty, které řeknou každému něco, protože je to jak o tom, že nemáme práci, tak o tom, jak hledat práci, a vůbec jak přežít v tom Ropákově,“ směje se.

Kapely se ujali promotéři HB Brothers, muzikanti dostali nabídku nahrát singl Pěstujte funky u Adama Kollera, klip k tomu natočí Vít Hradil.

Celý rozhovor doplněný o zvukové ukázky uslyšíte v záznamu naší Harendy (viz odkaz v úvodu článku, starší díly si můžete poslechnout v iRadiu).

autoři: tif , Igor Vašut
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.