Jména nových senátorů budeme znát za týden, v prvním kole nebyl zvolen nikdo

3. říjen 2020 19:38

Z doplňovacích voleb do Senátu nevzešel v žádném z obvodů vítěz hned v prvním kole. O budoucích senátorech tak budeme rozhodovat příští týden.

Obvod č. 72 (Ostrava-město)

Zdeněk Jiříček (ANO) a Ondřej Šimetka (za ODS)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Ostrava-město postoupili Zdeněk Jiříček (ANO) a Ondřej Šimetka (za ODS). Voleb se zúčastnilo 34 procent voličů, o hlasy usilovalo 13 kandidátů.

V roce 2014 zvítězil v Ostravě - městě Peter Koliba (za ANO). Ve 2. kole získal 52,93 procenta hlasů. Druhý skončil Petr Mihálik (ČSSD).

Obvod č. 75 (Karviná)

Ondřej Feber (ANO) a Radek Sušil (ČSSD)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Karviná postoupili Ondřej Feber (ANO) a senátor Radek Sušil (ČSSD). Voleb se zúčastnilo 26 procent voličů, o hlasy usilovalo 13 kandidátů.

V roce 2014 zvítězil v Karviné Radek Sušil (ČSSD). Ve 2. kole získal 62,63 procenta hlasů. Druhý skončil Martin Gebauer (za ANO).

Obvod č. 69 (Frýdek-Místek)

Jiří Carbol (KDU-ČSL) a Helena Pešatová (za STAN)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Frýdek-Místek postoupili senátor Jiří Carbol (KDU-ČSL) a Helena Pešatová (za STAN). Voleb se zúčastnilo téměř 36 procent voličů, o hlasy usilovalo 10 kandidátů.

V roce 2014 zvítězil ve Frýdku-Místku Carbol se ziskem 56,01 procenta hlasů. Druhý skončil Jiří Hájek (ČSSD).

Senátní rozhlasové duely

Čtěte také

Český rozhlas Ostrava před druhým kolem voleb odvysílá s postupujícími kandidáty celkem čtyři duely. Kromě výše uvedených tří obvodů se duely budou týkat také volebního obvodu Přerov, do kterého spadají některé obce Novojičínska.

Duely postupujících kandidátů poslouchejte ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava od pondělí do čtvrtku vždy po zprávách v 18:00. Duel obvodu Přerov budeme přebírat z vysílání sesterské stanice ČRo Olomouc. Zvukové záznamy pak najdete na našem webu.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio