Karlova Studánka se pyšní unikátní stavbou. Hudební hala žije kulturou už skoro 200 let

9. duben 2018

Hudební hala v Karlově Studánce je pozoruhodnou stavbou. Jako jediná se opravdu dochovala v té podobě, v jaké byla ve 30. letech 19. století postavena.

Většina lázeňských měst se ráda pyšní krytou kolonádou. Karlova Studánka žádnou takovou nemá. Ale kdysi plnila tuto funkci dřevěná stavba, která se dnes nazývá hudební hala. Před nepřízní počasí se tam sice neschováte, ale zato jste do ní zváni třeba na koncert či divadlo.

„Je to unikátní dřevěná stavba na kamenném základu a je členěna toskánskými sloupy. Původně se jmenovala Lázeňský salón a byla využívána lázeňskými hosty hlavně při nepříznivém počasí,“ říká rekreoložka lázní Klára Pavlíková.

Teď to tady vypadá jako v nějakém prastarém divadelním sále, ale žije to tady. „Můžeme říci, že v posledních letech se Hudební hala využívá velmi hojně. Také letošní letní sezóna bude zasvěcena Hudební hale a bude zde pořádáno několik velkých akcí. Prostor nabízí jedinečnou akustiku a je to krásný prostor,“ dodává marketingový pracovník Lázní Karlova Studánka.

Spustit audio

Související