Ke snídani, do těsta i na obložené chlebíčky. Vajíčka jsou stálicí našich kuchyní
Vejce do naší kuchyně patří odjakživa. Buchty, koláče, moučníky, knedlíky, pomazánky a další dobroty se bez nich neobejdou. A proto se dnes budeme věnovat jejich přípravě.
Aby skořápka při vaření nepopraskala, propíchněte špičku vajíčka špendlíkem. Bílek z něj nevyteče, když ještě do vody přidáte krapet octa. Aby byly žloutky na obložených chlebíčcích hezky ve středu ukrojeného kolečka, stačí při vaření míchat vajíčka vařečkou.
Při šlehání bílku přidejte lžičku bílého octa a špetku soli. Sníh bude vždy perfektní. A míchaná vejce krásně zvětší objem, když je nejdříve vyšleháte s trochou strouhanky a kapkou mléka. Vajíčka na sto způsobů určitě připravujete i ve vaší rodině, tak snad se vám i dnešní tipy budou hodit. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.