Křehký závin podle Petry Burianové

V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.

Na dva záviny budete potřebovat:

na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g vepřového voňavého sádla
  • 100 ml světlého piva

ingredience na náplň:

  • 700g očištěných a na plátky nakrouhaných jablek a hrušek
  • 80 g vlašských ořechů
  • vanilkový cukr
  • mletá skořice
  • 50 g cukru krupice
  • 1 citron
  • 50 g strouhanky

ingredience na dokončení:

  • 50 g rozpuštěného másla
  • moučkový cukr

Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.