Křížem krajem: S hasiči po schodech až na vrchol Trúby

13. září 2012

Společně s sedmapadesáti závodníky - hasiči se vypravíme do Štramberka, kde konal fyzicky velmi náročný závod. Hasiči běželi po hradních schodech z náměstí až na vrchol štramberské Trúby.

Vyběhnout na Štramberskou trúbu v letním počasí a s plnou hasičskou výstrojí na zádech je velmi vyčerpávající. Zajímavé je, že vyčerpané muže jsem potkal pouze cestou na Trúbu, po dvaceti minutách se už nedalo poznat, že si před chvíli sáhli na dno svých sil.

„Já to vždy absolvuji, protože jsem v minulosti byl i v české reprezentaci a reprezentoval jsem na světových hrách v Austrálii, v Kanadě, v Hongkongu, kde jsou podobné soutěže. Takže to mám v krvi a byl to i jeden z důvodů, proč jsme tady ten závod začali pořádat,“ říká organizátor soutěže Tomáš Melčák.

Zveme vás nahoru na slavnou Štramberskou trúbu a budeme svědky, kdy si na dno svých sil sáhne jediná závodnice Tereza Janýšková ze Starého Jičína, tedy svědky budeme pouze v případě, že ji budeme po schodech stačit.

„Šlo to, akorát ztěžka se dýchalo,“ říká s úsměvem po výstupu Tereza Janýšková.

O fyzicky náročném závodu v běhu po schodech na Štramberskou Trúbu více dozvíte v dnešním vydání magazínu Křížem krajem (po odvysílání pořadu záznam najdete v iRadiu).

autor: Artur Kubica
Spustit audio