Křížem krajem z podzemí, Apetýt ze Studia 1

11. duben 2008

V pořadu Křížem krajem vás 15. dubna zveme na výlet do hlubin Dolu Darkov na Karvinsku. Nedávno tam dali horníci dohromady nový velký razicí kombajn a zahájili tak důležitou etapu omlazování těžební technologie z minulého století.

Je samozřejmé, že se vedení dolu chtělo pochlubit novinářům. A protože se do dolu a ještě k tomu mínus 900 metrů hluboko jen tak někomu nechce, vyslala redakce zpravodajství do hlubin země povinně Artura Kubicu. Co tam viděl a hlavně slyšel, o tom je reportáž, kterou vysíláme v tradičním čase patnáct minut po deváté hodině.

Apetýt naživo
Dalším zajímavým tipem, na který bychom vás rádi upozornili, je speciální díl Apetýtu Dagmar Misařové. Na středu 16. dubna připravila "APETÝT NAŽIVO", který se odehraje ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. V pořadu vystoupí cimbálová muzika Soláň a speciálním hostem bude Jan Rokyta. Vstupné činí 20 Kč, začínáme v 15:00.

Další programové tipy z vysílání Českého rozhlasu Ostrava naleznete na našich stránkách v rubrice Doporučujeme.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.