Krnovské koupaliště se po opravách otevře se zpožděním až koncem července

26. červen 2018 07:20

Ani se začátkem letních prázdnin se lidé v Krnově nebudou mít kde koupat. Rekonstrukce tamního koupaliště za 40 milionů korun měla být původně hotová do konce června, už teď je ale jasné, že se práce nestihnou. Opravy totiž několik měsíců komplikovala podzemní voda.

„My jsme z Krnova, ale chodíme buď na koupaliště do Albrechtic nebo do Úvalna na brouzdaliště,“ říká paní Lenka, která má dvě děti, a letos v létě s nimi v Krnově nemá kam na koupaliště zajít.

Zklamaná z toho, že se koupaliště otevře se zpožděním, je i paní Erika. „Kolem chodíme denně. Myslím, že tam nepracují, jak by měli, když jim termín už hoří. Chtělo by to lepší výkon,“ míní.

„Děláme zpevněné plochy, zadlažďujeme chodníky a dodělávají se bazény. Dodělávají se také technologie, to znamená strojovny, filtrační zařízení a tyto věci,“ říká stavbyvedoucí Pavel Andrle.

Podle něj práce nabraly zpoždění hlavně kvůli problémům se spodní vodou. „Podle projektu tady měla být spodní voda v sedmimetrové hloubce, ale byla v dvou a půl metrech. To byl velký problém, čerpali jsme ji nonstop asi čtyři měsíce,“ vysvětluje.

Podle místostarosty Michala Brunclíka (ČSSD) by se koupaliště mohlo otevřít v průběhu července. „Těsně po polovině července bychom chtěli bazén napouštět, potom samozřejmě provést odvzorkování, povolení hygieny a ještě na konci měsíce bychom chtěli zahájit zkušební provoz,“ doufá místostarosta.

Lidé za vstup na opravené koupaliště zaplatí stejně jako v minulých letech 30 korun. Vedení města vstupné zatím nezvyšuje právě proto, že koupací sezona se nestihne celá.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio