Kuličky Tiramisu
Na adventním věnci už hoří tři svíce, a tak vás i v dnešním Apetýtu zveme k vánočnímu cukroví.
Podle některých pověr by hospodyňky měly být při pečení vánočního cukroví obzvláště opatrné. Pokud ho totiž spálí, znamená to pro ně nějakou nepříjemnost. Většinou prý chatrné zdraví.
Toho se bát nemusíte, máme pro vás totiž tip na nepečené vánoční cukroví. Spálit tedy nebude co. Zkuste si připravit vánoční kuličky Tiramisu.
Budete potřebovat:
- 1 balíček dětských piškotů
- 250 g mascarpone
- 100 g čokolády
- 100 ml uvařené horké kávy
- 2 polévkové lžíce instantní kávy
- 1 vanilkový puding (nevaří se)
- čokoládová poleva dle potřeby
Postup:
- Piškoty rozmixujeme na prášek.
- Přidáme k nim pudingový prášek a také instantní kávu.
- Poté uvaříme 100 ml horké kávy a v ní rozpustíme čokoládu.
- Přilijeme k sypké směsi a přidáme mascarpone.
- Vše pořádně rozmícháme.
- Z výsledné hmoty pak vytvoříme kuličky, které následně necháme ztuhnout v lednici.
- Po ztuhnutí je máčíme v čokoládové polevě a vkládáme do papírových košíčků.
Související
-
Rozinková srdíčka
Hospodyňky už v tomto předvánočním čase hledají nejlepší recepty na cukroví, vytahují kuchařské zápisky, povídají si o tom s kamarádkami, brouzdají v radách na internetu.
-
Vanilkové vánoční rohlíčky
Prosinec voní adventem a tak pondělní apetýtové recepty nabídnou recepty na vánoční cukroví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?