Kulturou na pomoc Ukrajině

2. březen 2022

Vlna solidarity s lidmi z válkou stíhané Ukrajiny se teď valí napříč celou Evropou. Má různou podobu a projevuje se ve spoustě oblastí. My vás pozveme hned na dvě akce, které mají Ukrajině pomoci.

Vznikly spontánně, stojí za nimi různí pořadatelé, ale mají společný cíl. Pozvání Kateřiny Huberové přijali hned tři hosté. Starosta Moravské Ostravy a Přívozu Petr Veselka, Martin Rek - ostravský muzikant, dokumentarista a režisér, a Dan Konczyna, který stojí v pozadí mnoha akcí, kupříkladu festivalu Jeden svět. 

Jednou z akcí je benefiční koncert s názvem Válka je vůl. Připravuje ho Centrum kultury a vzdělávání ve spolupráci s klubem Fabric a s radnicí Moravské Ostravy a Přívozu. Uskuteční se v pondělí 7. března v 18 hodin v klubu Fabric. Kapely i sóloví interpreti vystoupí na pomoc lidem zasaženým válečným konfliktem na Ukrajině. Výtěžek ze vstupného bude věnován na vybavení bytů, které radnice Moravské Ostravy a Přívozu poskytne pro dlouhodobý pobyt uprchlíků z Ukrajiny.

Benefiční koncert s názvem Válka je vůl pořádá Centrum kultury a vzdělávání ve spolupráci s klubem Fabric a s radnicí Moravské Ostravy a Přívozu

Spustit audio