Kuře s pomerančem a grapefruitem
V apetýtových receptech nabízíme recept na pečené kuře na pomerančové šťávě.
Budete potřebovat:
- 1 kg horních kuřecích stehen bez kůže
- ½ hrnku octa
- ½ hrnku šťávy z pomeranče
- ½ hrnku šťávy z grapefruitu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
Postup:
- Smícháme všechny ingredience (šťávy, cukr, koření) a kuře v této směsi obalíme.
- Necháme v ledničce do druhého dne.
- Další den vložíme vše na plech a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut.
- Podáváme se zeleninou nebo pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.