Kvitová je v Ostravě ve čtvrtfinále, postoupily i Krejčíková s Muchovou

6. říjen 2022 08:08

Tenistka Petra Kvitová vyřadila na ostravském turnaji Agel Open světovou čtyřku Španělku Paulu Badosaovou 7:6, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce oplatila nasazené dvojce letošní vyřazení ze 3. kola Wimbledonu. V boji o semifinále vyzve na tvrdém povrchu v Ostravar aréně Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, která porazila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:4, 7:5.

Postup do druhého kola slaví Barbora Krejčíková s Karolínou Muchovou. Šestadvacetiletá Krejčíková porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2, Muchová zdolala nasazenou sedmičku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou dvakrát 6:4.

Vedle Kvitové si zajistila postup mezi nejlepší osmičku světová jednička Iga Šwiateková. Polské hráčce, která měla v úvodním kole volný los, usnadnily první zápas po triumfu na US Open zdravotní problémy Ajly Tomljanovicové z Austrálie, která zápas ve druhém setu skrečovala.

S turnajem se naopak rozloučily ve čtyřhře Lucie Hradecká s Lindou Noskovou, které nestačily na Američanky Caty McNallyovou a Alyciu Parksovou 4:6, 3:6. Sedmatřicetiletá Hradecká potvrdila, že šlo o její poslední duel před domácími fanoušky.

Další boje o čtvrtfinále

Tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Muchová a Tereza Martincová dnes na ostravském turnaji sehrají zápasy 2. kola. České trio se pokusí napodobit Petru Kvitovou, jež si zajistila postup do čtvrtfinále Agel Open ve středu.

Krejčíková se po pěti dnech znovu střetne s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska, kterou v sobotu porazila v semifinále na cestě za ziskem titulu v Tallinnu. Finálová soupeřka Krejčíkové z estonské metropole Anett Kontaveitová, jež v Ostravě obhajuje loňský triumf, bude favoritkou v souboji s Martincovou. Muchovou čeká Caty McNallyová z USA.

zdroj: ČTK
Spustit audio